Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca i Vinseum tornen a posar la mirada sobre la premsa de biga de l’Avinguda de Tarragona, tot i que sense un calendari clar

Un cop passat l’any 2015 i la Capitalitat Cultural de Vilafranca, l’ajuntament i el museu recuperen el dilema que suposa la situació de la premsa de biga de l’Avinguda de Tarragona.

La peça, datada del 1588, està en molt males condicions i fins i tot s’ha instal·lat una tanca al voltant pel perill que corre d’esfondrar-se. A l’octubre del 2013 es va parlar per primer cop de traslladar-la a Cal Berger i restaurar-la peça per peça per posteriorment exhibir-la en un emplaçament públic totalment cobert, encara per buscar i definir. La decisió es va prendre després d’intentar actuar sobre la premsa in situ, amb diverses restauracions.

L’actuació és complicada per les dimensions de la premsa i el seu estat de conservació. Encara no hi ha un calendari clar sobre la taula però l’objectiu del museu i l’ajuntament és recuperar aquest element patrimonial i exposar-lo en un indret adequat. El regidor de Cultura també apunta que l’espai que deixaria buit la premsa a l’avinguda de Tarragona s’hauria d’omplir amb algun element relacionat amb la identitat vinícola de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: