Divendres, 1 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fibra òptica arribarà als polígons del Clot de Moja, Mercaderies, Domenys I i Domenys II a través d’una empresa local

Dilluns comença el desplegament de la fibra òptica, en una primera instància als polígons del Clot de Moja i Mercaderies i, més endavant a Domenys I i Domenys II.

L’empresa local Fibra Penedès Xarxa de Telecomunicacions Alternatives, que ja està acabant de desplegar la fibra al municipi de Les Cabanyes, afronta ara aquest projecte que ha de solucionar les mancances de les aproximadament 200 empreses que hi ha als polígons del sud de la variant a través d’una infraestructura pròpia independent de les grans operadores.

El desplegament estarà actiu, si tot va bé a partir del mes que ve, amb uns serveis que s’aniran ampliant, sobretot quan es pugui connectar amb la fibra òptica que ha de desplegar per la carretera C-15 la Generalitat de Catalunya.

Els alcaldes de Vilafranca i Olèrdola coincideixen en què és vital garantir una bona connexió a internet a les empreses del Penedès per millorar la seva competitivitat i atraure noves inversions. També esperen que aquest sigui un primer pas que permeti en un futur proper que tots els polígons de la comarca tinguin accés a la fibra.

Per a les organitzacions empresarials, el pas que s’ha anunciat és una bona notícia i el fet que l’empresa sigui penedesenca, també. Tant l’ADEPG com la UEP insisteixen en què un accés de qualitat a internet és absolutament imprescindible. Per la seva part, el president de la Unió Empresarial del Penedès reclama més celeritat a l’administració.

La inversió del desplegament de la fibra als quatre polígons ronda els 100.000 euros i corre a càrrec de Fibra Penedès. Sense l’accés a la fibra de la C-15, de moment es canalitzen alguns trams i es fan servir antenes que fan arribar el senyal per via aèria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: