Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DiBA destina 3 llevaneus al sector de Vilafranca per actuar a les carreteres en cas que nevi

Davant la situació d’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a zones de la demarcació de Barcelona confirmades pel Servei Meteorològic de Catalunya i Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona ha establert un dispositiu especial per mantenir la mobilitat en la seva xarxa de carreteres.

En total ha desplegat 22 màquines llevaneus i 2 fresadores a la demarcació. Al sector de Vilafranca hi haurà destinades 3 llevaneus. Aquesta és una mesura que busca poder complir amb la seguretat i viabilitat de la xarxa de carreteres de la Diputació.

La maquinària permet expulsar la neu de la calçada mitjançant una pala o fula d’acer fins a gruixos inferiors a 100 centímetres. I, mitjançant un dipòsit de càrrega de sal incorporat al camió, escampar sal de forma regulable. Les sitges i dipòsits de sal per a la xarxa viària es troben situats a diversos centres de conservació arreu de la província, un dels quals està a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: