Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El periodista Lluc Salellas sosté, al seu llibre El franquisme que no marxa, que el règim es perpetua a través de les elits econòmiques i polítiques

Salellas va presentar el llibre ahir al vespre al Casal Popular de Vilafranca. ‘El franquisme que no marxa’ és un treball que, a partir de la figura de cinquanta ministres de la darrera etapa del règim i les seves famílies, vol demostrar que el franquisme s’ha perpetuat dins les elits econòmiques i polítiques de l’estat espanyol.

Segons Salellas, aquests personatges i els seus descendents s’han trobat sempre en un entorn de facilitats que els ha permès seguir situats en les estructures de poder, en molts casos en empreses privades, però també dins de l’àmbit públic. Al llibre apareixen noms com els de Fraga Iribarne, Suárez o Martín Villa. Però també els dels catalans Carceller, Cortina, Lara o Samaranch.

‘El franquisme que no marxa’ conté també una comparativa entre els casos d’Espanya, Grècia i Portugal, països que van passar de dictadures a la democràcia a la dècada dels setanta. Salellas afirma que Grècia i Portugal van fer una transició molt més neta que Espanya.

La conclusió d’aquest treball d’investigació de Salellas és que el grup social que determina en gran manera el nostre dia a dia encara és el mateix que hi havia durant els anys del franquisme. El llibre ha estat editat pel Grup Barnils i Edicions Saldonar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: