Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Martí dotarà les entitats i la gent gran del municipi d’òrgans de participació

Els grups que formen el govern municipal a Sant Martí, AM-CUP, Socialista-Movem Sant Martí i ERC, van aprovar en el ple del 26 de novembre la creació i el reglament de dos òrgans de participació, el Fòrum Associatiu de Sant Martí Sarroca i el Consell de la Gent Gran.

El Fòrum Associatiu de Sant Martí pretén millorar la informació, la col·laboració i la coordinació de l’activitat associativa i la seva relació amb l’Ajuntament. El govern municipal considera necessari potenciar les trobades conjuntes amb les entitats, així com una relació regular i transparent entre el consistori i el teixit associatiu.
El Consell de la Gent Gran tindrà com a objectiu principal que les persones de més de 65 anys puguin participar en les decisions que els afecten directament i també en altres d’àmbit general. El Consell, que es reunirà cada sis mesos, ajudarà a dissenyar millors polítiques públiques i més adaptades a les necessitats dels martinencs.
Tots dos mecanismes de participació preveuen la participació dels diferents grups municipals representats a l’Ajuntament i presidències per part de persones de la societat civil. CiU va votar en contra d’ambdues propostes, en considerar que són ”òrgans de control” del govern per “acabar amb la independència de les entitats.
En polítiques d’Igualtat, el ple va aprovar en aquesta ocasió per unanimitat, una moció per a un Ajuntament compromès amb la lluita contra la violència de gènere, que preveu reforçar les campanyes de sensibilització contra la violència de gènere al municipi i enfortir la detecció i el recolzament a les dones víctimes i els seus fills.
Per la seva banda, el grup municipal de CiU va presentar una resolució per crear un programa d’ajudes per als joves del municipi que estudiïn a l’estranger. El projecte hauria de dotar-se d’un pressupost de 30.000 euros i permetria que cada any entre 15 i 20 joves estudiessin durant un mes a l’estranger, amb una part finançada per les famílies. El govern municipal va explicar haver rebut positivament la proposta, però alhora amb necessitat de rigor, ja que en plena elaboració dels pressupostos municipals “no es pot comprometre una quantitat econòmica que no se sap si es podrà assumir”. La proposta va ser rebutjada amb els vots a favor del grup municipal de CiU, l’abstenció del regidor Manel Romanos i el vot negatiu de la resta de regidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: