Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tercera edició del programa Joves per l’Ocupació acaba amb bones sensacions per alumnes, empreses i organització

La Fassina ha acollit aquest dijous l’acte de cloenda del programa Joves per l’Ocupació que per tercer any ha organitzat l’Ajuntament de Vilafranca amb el SOC i el Fons Social Europeu. L’acte ha comptat amb la participació de l’alumnat, l’equip de professionals, les empreses col·laboradores del programa i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort.

En aquesta edició hi ha participat una trentena d’alumnes d’entre 16 i 24 anys que ni estudiaven ni treballaven. Aquest programa alterna la formació professionalitzadora amb l’experiència laboral en empreses, amb la finalitat de millorar la pràctica professional dels joves, proporcionant-los qualificació professional i competències bàsiques personals que els permetin ampliar les oportunitats d’inserció i incorporació al mercat laboral. Això es complementa amb un treball transversal intens en competències clau, per part dels tutors del programa, que aporta un plus formatiu que en el fons és essencial per a qualsevol lloc de treball: el saber estar.
Montfort apunta que dels 30 joves que han finalitzat el programa, 22 han realitzat pràctiques formatives en empreses, 8 han realitzat contractacions subvencionades dins el marc del programa a empreses del territori i 6 més han obtingut contractacions temporals. Destaca també el retorn al sistema educatiu de 8 joves, els quals han trobat la necessitat o la motivació per continuar el seu itinerari formatiu.

En aquesta edició hi ha participat disset empreses, i s’ha centrar en dies especialitats formatives, quinze alumnes el sector de la imatge personal i quinze en el sector de l’hosteleria.

Des del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament s’agraeix a totes les empreses que han col·laborat en completar la qualificació professional de l’alumnat, tant amb la realització de les pràctiques com en la formalització de contractes laborals subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Montfort remarca que la participació del teixit productiu del territori és una clau essencial perquè aquests programes puguin desenvolupar-se i oferir als joves experiències positives de formació i treball i, a la fi, oportunitats per anar construint la seva carrera professional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: