Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La planificació del Penedès viu un punt d’inflexió amb el compromís dels alcaldes de les capitals i el primer pla estratègic conjunt

Per primer cop, l’anomenat Gran Penedès, integrat per l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, és vist com un tot sobre el qual treballar estratègicament en matèria de territori, economia i persones i cohesió social.

El Pla Estratègic del Penedès 2015, que avui ha presentat la Fundació Pro Penedès en un acte al castell de Sant Martí Sarroca, busca una “lògica comuna” per a les quatre comarques i acabar amb les divisions territorials històriques que “no tenen sentit” perquè els ciutadans treguin el màxim profit al Penedès en tots els sentits.

El pla estratègic apunta a la creació d’instruments físics amb seu al Penedès. A banda d’aquesta Autoritat del Transport que apuntava el director del pla, és plantegen ens com una Agència d’Habitatge o un Pla d’Atenció a la Infància. El document també posa una atenció especial en la cultura, la qual entén com un patrimoni important, tant emocionalment com econòmicament. El pla entra ara en una fase d’informació pública i es tancarà abans de l’estiu, un cop rebi el retorn dels agents de les quatre comarques, tot i que es concep com un document obert.

Abans de la presentació del pla ha tingut lloc l’acte d’acceptació dels nous patrons de la Fundació: l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras i els alcaldes del Vendrell i d’Igualada Martí Carnicer i Marc Castells.

La incorporació formal de les seves figures és per a l’alcalde de Vilafranca i president de la Fundació Pro Penedès Pere Regull un punt d’inflexió en el camí cap a la vegueria i tot el que podria comportar en el futur. Bàsicament en la construcció d’una massa crítica suficient per decidir el que es fa i es deixa de fer al Penedès.

L’acte ha acabat amb la presentació del Pla d’acció per la dinamització de polígons d’activitat econòmica de l’àmbit Penedès a càrrec de la directora de la Fundació Pro Penedès Gemma Sivill. El pla té com a objectiu general millorar la competitivitat dels polígons d’activitat econòmica de l’àmbit per retenir les empreses que hi ha i atreure’n de noves, amb la finalitat de generar ocupació al territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: