Dissabte, 2 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’hospital rep la visita de l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero

L’hospital rep la visita de l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf va rebre dimarts la visita de l’alcalde per conèixer l’evolució de les obres a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Durant la trobada es va fer una visita per les obres que estan en marxa com són l’ampliació del Servei de Digestiu i de Rehabilitació, la nova Unitat de Diàlisi i les àrees destinades als Departaments de Docència, Formació i Recerca. L’alcalde va estar acompanyat per Jordi Cuyàs, president del Consorci i membres de la direcció de l’entitat, el Dr. Josep Lluís Ibáñez, gerent, o la Dra. Olga Farré, directora d’Operacions Assistencials. Aquest mes d’agost de 2023 es van posar en marxa les obres d’ampliació de dos serveis de l’hospital, la creació d’un nou espai pel Servei de Digestiu, on fins ara hi havia l’Arxiu, i l’ampliació i reforma del Servei de Rehabilitació. L’obra té l’objectiu de millorar les àrees d’atenció als pacients, així com els espais de treball dels professionals, ja que permetrà disposar d’unes infraestructures i instal·lacions modernes i adequades als usos previstos en el pla funcional. El Servei de Digestiu duplicarà l’espai actual i el de Rehabilitació s’ampliarà un 30% més. La inversió per l’execució de l’obra és de 1,4 milions d’euros. Es preveu que les noves instal·lacions es posin en marxa durant el primer trimestre de 2024. El mes de juny de 2023 es va iniciar l’ampliació de l’hospital amb un nou edifici on s’hi ubicarà la Unitat de Diàlisi i una àrea destinada a la Docència, Formació i Recerca. La construcció del nou Servei de Diàlisi millorarà la qualitat de vida dels pacients de la comarca de l’Alt Penedès que necessiten aquest tractament, i que ara l’estan rebent a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú.

La nova Unitat de Diàlisi estarà situada a la planta inferior del nou edifici i tindrà capacitat per acollir fins a 30 pacients per torn. A la planta superior hi haurà aules i espais multimèdia amb l’objectiu d’impulsar la Docència, Formació i Recerca. Es preveu que aquesta ampliació finalitzi l’estiu de 2024.
El pressupost total de l’obra i l’equipament s’estima en més de 5.000.000 d’euros que formen part del Pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 2023-2030.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: