Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El voluntariat com a “força transformadora necessària i imprescindible” centra l’acte de reconeixement als voluntaris vilafranquins de l’ajuntament

L’Ajuntament de Vilafranca ha volgut reconèixer la feina que fan dia a dia, de forma altruista, els voluntaris de les entitats de la vila i dijous passat va organitzar una taula rodona per intercanviar experiències a l’entorn del concepte de voluntariat.

Amb la idea d’organitzar un acte de més envergadura l’any que ve, aprofitant la celebració el 5 de desembre del dia internacional del voluntariat, el consistori vilafranquí ha fet aquest primer pas destacant la “força transformadora necessària i imprescindible” dels voluntaris dins de la nostra societat. L’acte va comptar amb la presència del Subdirector General de Cooperació Social i Voluntariat de la Generalitat Marc Viñas, qui destacava que la crisi ha generat més voluntaris, persones que a través de la seva tasca de voluntariat han millorat també la seva ocupabilitat.

El regidor de Participació i Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca Miquel Medialdea va posar l’accent en l’Oficina del Voluntariat, a la qual el consistori dóna un nou impuls després d’estar un any parada. Les dades que s’estan recollint són positives i tenen molt a veure amb la difusió del que s’hi fa.

Aquest estiu, el ple del Parlament de Catalunya va aprovar la Llei del Voluntariat i de foment de l’associacionisme, que té com objectiu definir i regular el model català de voluntariat, la seva divulgació, foment, reconeixement i protecció. Les entitats tenen entre 1 i 2 anys per adaptar-se a la nova normativa que, entre altres aspectes, intenta minimitzar la burocràcia, amplia el concepte de voluntariat i preveu un registre únic de voluntaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: