Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca serà la capital de la Filosofia amb la celebració del IV Congrés Català de Filosofia a finals d’aquest mes de novembre

Del 25 al 28 de novembre Vilafranca acollirà el IV Congrés Català de Filosofia que organitza la Societat Catalana de Filosofa, en col·laboració amb la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears.

En commemoració dels set-cents anys de la mort de Ramon Llull i del bicentenari de la creació de la Societat Filosòfica a Barcelona, Vilafranca acollirà aquestes jornades de treball en el marc dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2015.

En nom de l’organització, el vilafranquí Joan Cuscó, ha explicat que el congrés compta amb el màxim de suport d’institucions del país, i particularment de totes les universitats de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears que tenen càtedra de filosofia. Els debats i sessions del congrés, que tindran lloc majoritàriament a l’edifici de l’Enològica, acolliran uns 165 ponents, “un rècord absolut”, segons Cuscó, i actualment amb les inscripcions encara obertes, hi ha més de 200 inscrits. Les previsions són de comptar amb més de 500 persones en el congrés. A més, hi ha inscrits de Mèxic, Portugal, Andorra o França.

Pel que fa al contingut del congrés, Joan Cuscó destacava la ponència inaugural a càrrec de Manuel García Carpintero, el dimecres 25, a 2/4 d’1 del migdia, la sessió de cloenda a càrrec de Fina Birulés, divendres 27, a ¼ de 7 de la tarda; i la conferència plenària a carrer d’Òscar Benifier, el filòsof francès més destacat actualment, dissabte 28, a 2/4 de 12 del migdia.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi ha recordat que Vilafranca va ser la seu de la primera societat de filosofia, i que ara s’està treballant per tal de recuperar la presència d’estudis universitaris de filosofia a la capital de l’Alt Penedès.

Joan Cuscó també ha destacat el simposi dedicat al vilafranquí Francesc Xavier Llorens i Barba, pare de la filosofia catalana moderna, que tindrà lloc els dies 25 i 26 dins el congrés, que seran d’accés lliure amb prèvia inscripció, o les ponències sobre un altre vilafranquí, Ramon de Penyafort.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: