Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit la primera presentació pública del llibre “Realitat i veritat en Francesc Pujols”

En el marc dels actes relacionats amb el quart Congrés Català de Filosofia la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum ha acollit aquest dimecres al vespre la presentació del llibre “Realitat i veritat en Francesc Pujols”, editat per la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, sota la coordinació de Josep-Maria Terricabras.

L’acte, que estava presidit pel regidor de cultura, Raimon Gusi, comptava també amb la participació del degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Josep Monserrat, el director de la Càtedra Ferrater Mora, Joan Vergés i la vicepresidenta de la Fundació Francesc Pujols, Assumpta Clopas.
Clopas recorda que el volum “Veritat i realitat en Francesc Pujols” és fruit del Simposi que va tenir lloc a la Torre de les Hores de Martorell el desembre del 2012, organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani en col·laboració amb la Fundació Francesc Pujols. És un llibre que recull les ponències dels principals coneixedors de la figura de Pujols.
Recollint paraules de la presentació del llibre, de Terricabras, el director de la Càtedra Ferrater Mora, Joan Vergés va recordar que Francesc Pujols no és gens estirat, ben al contrari. No tenia un to de saberut, sinó que avançava coneixements, proposava idees i ho feia amb un llenguatge viu amb la gràcia del parlar popular i amb la lògica del llenguatge ben treballat.
Vilafranca és el primer lloc que acull la presentació del llibre que tot just acaba de ser publicat. D’altra banda aquest dissabte hi haurà també un altre acte paral·lel al Congrés Català de Filosofia que tindrà la figura de Pujols com a protagonista. A la una del migdia i també a la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum tindrà lloc la representació teatralitzada de “L’hiparxiologi” de Francesc Pujols, per Víctor Pérez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: