Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La mort és la protagonista de la sisena edició del Vilapensa

El festival, que comptarà amb filòsofs i filòsofes de prestigi, i se celebrarà del 4 al 19 d’abril al VINSEUM i les entrades es podran reservar a entrades.vinseum.cat

Un any més Vilafranca es converteix en el focus de la reflexió i pensament amb ‘La mort: llums i ombres’, la sisena edició del festival VilaPensa, que se celebrarà entre el 4 i el 19 d’abril al VINSEUM. L’edició, que comptarà amb 21 actes i 40 ponents, es vertebrarà a partir de diferents figures i disciplines.

El festival també parlarà de les diferents morts i del dret a morir dignament i, com a objectiu final, aquesta sisena edició vol consignar un cant a la vida com a contrapunt a la consciència de finitud amb la presència de ponents d’alt prestigi com Michel Onfray, en exclusiva pel VilaPensa, Adrià Pujol Cruells, Ferran Saez, i les filòsofes de la UB, Montserrat Crespin i Núria Sara Miras, i Xavier Escribano.

La música serà present en una Jam Session de la mà d’Alberto Manzano , amic personal de Leonard Cohen, i Anna Roig s’endinsarà en icòniques cançons d’acomiadament de la “chanson française”. El festival proposa també, entre moltes altres activitats, un cine-fòrum a partir sobre com la Intel.ligència artificial ens pot ajudar a superar el dol i una obra de teatre sobre el suïcidi juvenil.
En la presentació del Vilapensa l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va apuntar com d’important era en aquests moments un festival de pensament perquè considera que s’està creant una societat de cristall. Pere Regull

Alguns dels actes principals del VilaPensa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i també per streaming, tant de Penedès Televisió com de la web del Vilapensa. La presencialitat serà l’eix bàsic del festival, amb un Vinseum que en serà el plató amb reserva prèvia al web entrades.vinseum.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: