Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemorarà el dia Internacional per a les persones amb discapacitat amb la voluntat de potenciar la sensibilització de la ciutadania

Representants de la Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat han presentat les diferents activitats, i que se centraran en tres eixos bàsics. D’una banda la sensibilització ciutadana, també es buscarà la sensibilització escolar i finalment la visibilització de les capacitats.

Amb un seguit d’actes que s’inicien aquest divendres i que s’allargaran durant el mes de desembre, Vilafranca commemorarà un any més aquest dia internacional que s’escau el 3 de desembre.
El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, comentava que un dels objectius es poder explicar bé i subratllar els conceptes capacitat davant de incapacitat o discapacitat.

Tot plegat també amb la voluntat de fer una aposta i defensa fermes de les capacitats diferents centrant-se en els conceptes d’igualtat, llibertat i autonomia personal; i també en la dignitat entesa com la defensa de les mateixos drets per a tothom. En aquest sentit, per exemple, des de Entretots Penedès Juanjo León destacava l’aposta per la sensibilització.

Pel que fa al programa, divendres a les 6 de la tarda a Vinseum es farà la gala d’entrega de premis de la VI edició del concurs d’espots publicitaris en salut mental. I diumenge al matí, a partir de les 11 a l’Auditori Municipal hi haurà el festival Capacitats 2015, amb la participació de diverses entitats i que Josep Maria Jané, d’Univers Penedès destacava com a eina per mostrar les capacitats dels col·lectius que hi participen.

Tot plegat amb la voluntat de continuar potenciant el treball en xarxa de les entitats que treballen amb les persones amb discapacitat i buscant també una ciutat més inclusiva i solidària.
El dia 3 de desembre s’inaugurarà l’exposició Capacitats 2015, a l’Hospital Comarcal, que es podrà visitar fins el dia 10 de gener. I tambe´al llarg dels mesos de novembre i desembre es duen a terme activitats de sensibilització en diversos centres escolars de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: