Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espai muntanya de Sant Jaume ha vist passar 10.000 persones des de Setmana Santa del 2014

Per la Setmana Santa del 2014 es va obrir al públic el nou espai muntanya de Sant Jaume, que l’ajuntament de Vilafranca va recuperar a través de diversos projectes socials per oferir als vilafranquins un espai d’esbarjo proper a la vila, enmig de la natura i amb unes vistes privilegiades.

L’espai recuperat ha rebut des de llavors la visita d’unes 10.000 persones, entre particulars, entitats i escoles, segons les dades de què disposa l’ajuntament.

L’espai muntanya de Sant Jaume va ser condicionat a través del programa Vilafranca Inclusió, que oferia feina a persones que no tenien cap retribució. La gestió de tota la zona recreativa la porta la cooperativa social Nou Set.
A banda de les intervencions que han permès recuperar l’ús de les barbacoes, el servei de bar i cafeteria, la pista esportiva o els lavabos, durant aquest temps també s’hi ha plantat un miler d’arbres i plantes autòctones, recuperant la biodiversitat d’un espai que havia quedat degradat. La muntanya acull, a més, un hort ecològic conreat pel Servei Pre Laboral d’Entrem-hi, que destina tots els productes al rebost solidari i al càtering social.

El regidor Josep M. Martí està satisfet amb un projecte de ciutat que “ha estat dels vilafranquins” i que continua amb accions com la prevista pel diumenge de la setmana vinent, quan Bosc Verd i el Geif faran efectiva una plantació d’arbres. El regidor creu que l’espai anirà guanyant a mesura que el temps passi i la vegetació sigui més frondosa. També ha explicat que la Diputació de Barcelona està licitant ara el projecte per connectar el nou carril bici del carrer Guardiola amb el camí que porta a la muntanya. Un projecte que hauria de quedar completat l’any vinent i que podria ajudar a augmentar l’ús de l’espai muntanya de Sant Jaume.

L’Ajuntament va adquirir els terrenys de la muntanya de Sant Jaume l’any 2011, després que l’antic propietari, La Societat la Principal, els va posar a la venda. L’espai està obert al públic els dissabtes, diumenges i festius, tret de l’agost i l’època de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: