Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat la elaboració d’un Pla de Biblioteques i Lectura Pública

El Pla ha de posar al dia els equipaments, en relació al que marca la Generalitat, del sistema bibliotecari.

El Ple municipal celebrat aquest dimarts a la nit contemplava un ordre del dia amb un únic punt relatiu a la gestió i 9 mocions de debat polític. El punt va quedar sobre la taula, és a dir que al final només es van debatre les mocions. La primera la presentava Vilafranca en Comú i tractava sobre la lectura pública i el sistema bibliotecari, deixant palesa les mancances que té la vila en aquests moments, segons els estandars marcats per la Generalitat.
El regidor del PP es va mostrar favorable a l’acord, recordant que fa falta un equipament més gran i suggerint una ubicació a l’Escavi.
Per part d’ERC, Mònica Hill, també es mostrava a favor i demanava la participació de tots els grups en el plantejament de futur dels equipaments culturals.
Marcel Martínez, de la CUP, anava més enllà i reclamava l’ampliació de la Torras i Bages i una nova biblioteca comarcal.
El regidor socialista, Ramon Zaballa també compartia la moció i proposava que es contemplin també les biblioteques escolars.
El regidor de cultura, Raimon Gusi, també compartia l’esperit i la filosofia de la moció, però demanava un termini més llarg que els sis mesos proposats per l’elaboració del pla, a més d’apuntar la necessitat d’ajustar-se a les possibilitats pressupostàries.
Finalment es va aprovar la moció per unanimitat amb un termini de 9 mesos per l’elaboració del Pla de Biblioteques i Lectura Pública, que ha de contemplar un procés de participació ciutadana, i amb la constitució d’una comissió de seguiment del seu compliment.
El Ple també va debatre una moció de suport a la resolució del Parlament per la creació d’un estat independent que va rebre el suport dels grups que la presentaven, CiU, CUP i ERC, les abstencions de VeC i el vot contrari del PSC i el PP. També amb els vots en contra del PSC i el PP es va aprovar una moció que presentava ERC reclamant la neutralitat de la junta electoral de zona de Vilafranca. Els mateixos grups es van abstenir en una moció que també presentava ERC de suport a la Vegueria Penedès.
D’altra banda el govern de CiU i PSC va presentar una moció de suport al Pacte de Berà demanant la gratuïtat de l’autopista AP-7 entre Torredembarra a Vilafranca. La moció es va aprovar per unanimitat. En canvi una moció que proposava la CUP de suport a encausats per diferents actes a Vilanova i al Vendrell es va aprovar amb els vots a favor del seu grup municipal més els regidors d’ERC i VeC, les abstencions de CiU i PSC i el vot contrari del PP. La que no va prosperar va ser una moció que la CUP presentava en nom de la PAH, reclamant mesures per fer front a l’habitatge i la pobresa energètica. La moció la va defensar en nom de la PAH l’exregidor de la CUP, Xavi Navarro.
Des del govern es va demanar deixar-la sobre la taula per poder acordar en quina mesura l’ajuntament hi pot participar, entenent que no podia aprovar el document querquè comportaria una despesa inasumible. Davant la negativa es va posar a votació i va ser rebutjada pels vots de CiU i PSC.
Finalment el Ple també va aprovar per unanimitat dues mocions més, proposades per la CUP. Una proposant l’estudi tècnic per poder determinar si l’ajuntament té dret a reclamar la propietat de les esglésies de Sant Joan i de Sant Francesc i l’altra moció manifestant el compromís de l’Ajuntament amb la lluita contra la violència masclista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: