Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca presenta una moció al ple per demanar que es pengi una pancarta a l’Ajuntament, amb el lema ‘Prou violències masclistes. Per una societat sense patriarcat’

Des de la CUP remarquen que la violència masclista és un problema estructural d’origen sociocultural, i per tant, cal un canvi de mentalitat i de conducta per eradicar-lo. Per això, consideren imprescindible la implicació de l’Ajuntament amb les dones que pateixen violència masclista i amb els col·lectius que hi treballen.

No només garantint i augmentant els recursos econòmics i humans necessaris, sinó també fent visible el rebuig cap a aquesta situació alarmant.
Des de la CUP proposen al proper ple penjar, permanentment, una pancarta a la façana de l’Ajuntament, amb el lema ‘Prou violències masclistes. Per una societat sense patriarcat’, per tal de donar visibilitat al problema i contribuir a la sensibilització de la població.
Sostenir els recursos personals, materials i polítics per a la igualtat i per a la prevenció i l’atenció jurídica, social i psicològica a les víctimes de violència masclista.
Reafirmar un compromís estable i perseverant com a administració pública, que ha d’impulsar la necessària transformació dels valors socials i implementar les mesures i dotació de recursos que permetin combatre la xacra de la violència masclista a través de polítiques actives de lluita.
No reduir la partida del pressupost municipal de 2016 al Casal de la Dona i fer ampliable la nova partida al Servei d’Informació i Atenció a la Dona, assegurant la dotació dels recursos econòmics necessaris, de manera consensuada amb els col·lectius que treballen contra la violència de gènere.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: