Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ajuntaments que vetllen per la conservació de la memòria històrica es reuniran a Vilafranca, que acollirà també l’Assemblea d’Amical de Mauthausen

Una vintena d’Ajuntaments de Catalunya es reuneixen aquest divendres a Vilafranca, Capital de la Cultura Catalana 2015, en una trobada d’ajuntaments implicats en la conservació de la memòria històrica i la prevenció del feixisme.

Vilafranca acollirà diumenge l’assemblea anual de l’Amical de Mauthausen i altres camps. La trobada dels ajuntaments servirà per a debatre i coordinar la seva incorporació i coordinació amb la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme que impulsa aquesta Associació.

Està previst que en aquesta trobada, els representants municipals, exposin i debatin, tant els programes que es venen realitzant per les corporacions locals, com les propostes de coordinació i d’impuls proposades per l’Amical i la importància de treballar pels valors de la democràcia, la solidaritat i la pau, i la necessitat de que els joves coneguin la historia recent del país, especialment pel que fa a l’episodi de l’exili i la deportació als camps nazis.

Els actes de diumenge dia 25, començaran a les 11 del matí amb l’ofrena floral al monument als deportats del Penedès, situat al parc de la Pau, al barri de la Girada. Tot seguit, a les 12, tindrà lloc a l’auditori de VINSEUM l’assembla anual de l’Amical de Mauthausen i altres camps. Entre d’altres, està previst debatre els informes dels Comitès Internacionals, la presentació de candidatures per a la nova junta i la seva elecció així com la intervenció del nou president/a. L’assemblea s’acabarà amb l’himne de Riego.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: