Dijous, 6 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Agricultura no incrementarà alguns requisits per passar la inspecció dels equips d’aplicació de productes fitosanitaris a proposta de la Unió de Pagesos

Segons un comunicat d’Unió de Pagesos, el sindicat ha aconseguit que el departament d’Agricultura es comprometi a no obligar a modificar els circuits de pressió dels equips d’aplicació de productes fitosanitaris ja instal·lats dins la cabina del tractor.

Ho ha fet després de les esmenes que el sindicat va presentar al Manual d’Inspecció d’aquests equips. Aquest Manual no permet la presència de circuits de pressió dins la cabina del tractor, i per tant, requereix instal·lar electrovàlvules que poden tenir per al pagès un cost de fins a 1.500 euros. El sindicat defensa inspeccionar només si el circuit de pressió és correcte, independentment d’on estigui ubicat.
Un altre punt del Manual que es revisarà a proposta del sindicat és el que obliga a que tots els broquets dels equips siguin idèntics i amb dispositiu antidegoteig, per poder instal·lar una aixeta que tanqui l’entrada de l’aigua amb el producte fitosanitari al circuit. Així, mentre circuli el tractor amb l’equip de fitosanitaris entre una parcel·la i una altra, el circuit estarà tancat i no vessarà caldo.
D’altra banda, Agricultura ha anunciat que introduirà dins de la inspecció una modificació per conèixer quants equips d’aplicació de fitosanitaris comercialitzats a partir del 10 de novembre del 2011 no passen la inspecció per un defecte de disseny, i no d’ús, i demanar així responsabilitats als fabricants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: