Diumenge, 5 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llars municipals d’infants de Vilafranca obtenen resultats molt satisfactoris en el darrer estudi comparatiu impulsat per la Diputació

Vilafranca, juntament amb 38 municipis més de la demarcació de Barcelona, ha participat per desè any consecutiu en els cercles de comparació de llars d’infants, per mesurar, mitjançant indicadors comuns consensuats, amb l’objectiu de millorar la prestació de serveis públics.

Per la regidora d’Ensenyament Xell Montserrat,  les dades de l’estudi tornen a posar de manifest que el servei a Vilafranca se situa en un nivell òptim pel que fa a la major part d’indicadors. Algunes de les dades més rellevant serien la bona cobertura de la demanda, amb un elevat percentatge d’infants de menys de tres anys que són alumnes de les llars de titularitat municipal, un 26%, mentre que la mitjana dels municipis que participen en l’estudi és del 16%; l’alt percentatge de places públiques en relació al total de l’oferta de places de 0-3 anys que té Vilafranca, situant-se en un 66%, mentre que la mitjana del grup és del 46%. També cal destacar l’elevat nombre d’infants que reben bonificació en les quotes, un 85% del total. L’aportació econòmica de l’Ajuntament al sosteniment de les llars d’infants és del 49%, superior al 43% de mitjana. En canvi, l’aportació dels usuaris continua sent menor a la mitjana 28% vs. 40%.

Xell Montserrat també valora especialment la percepció que les famílies tenen del servei, amb un 9 sobre 10. Els aspectes que es destaquen de forma més positiva són la professionalitat del personal educador, la línia pedagògica i les activitats que es duen a terme amb els infants i la idoneïtat de les instal·lacions, sobretot pel que fa a la seguretat i la neteja, aspectes claus en espais on s’acullen criatures tan petites.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: