Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La subhasta del Firart ha recollit 3.644 euros per la festa major

Els periodistes Lluís Canut i Joan Beumala van ser els encarregats de conduir la subhasta que tenia lloc ahir a la tarda al pati de l’escola Estalella i Graells. Tot i que va costar que la gent s’arrenqués, finalment es va escalfar l’ambient entre els espectadors que van assistir-hi. La subhasta va acabar recollit 3.644 euros, uns quatre-cents menys que l’any passat.

Les obres més valorades van ser del vilafranquí August Rosell, amb 460 euros, i la gelidenca Rosa Maria Carafí i el també vilafranquí Fèlix Plantalech, amb 300 euros per a cadascuna de les seves obres.
El Firart presentava novetats enguany, com que la subhasta era conduïda per dues persones, fet que no es produïa des de feia molts anys, i que les obres se centraven en la interpretació dels artistes de la Plaça Jaume I. El periodista vilafranquí Joan Beumala explicava abans d’iniciar-se la subhasta que la seva funció era la d’aconseguir que la gent s’animés i valorés la possibilitat de tenir una obra d’art a casa.

Per a Beumala, que les obres representessin un espai tan emblemàtic de Vilafranca com la plaça Jaume I podia ser un bon al·licient.

Per segon any, els visitants del Firart van poder participar en una votació popular per triar la millor carpeta d’obres. El guanyador va ser August Rosell. D’altra banda, Magali Benítez va guanyar el viatge al Japó que se sortejava entre els compradors d’alguna de les obres.
Finalment, Tona Romeu, amb el primer premi, Maria Martínez amb el segon i Ton Salvadó amb el tercer, són els guanyadors del Premi Nadal Cava 2015 de pintura que s’ha celebrat en el marc de la fira d’art. El primer premi té una dotació de 800 euros, el segon de 400 i el tercer, de 300.
Els 61 pintors participants en el Firart d’enguany han exposat obra de petit
format que ha estat a la venda entre el 22 d’agost i l’1 de setembre a la capella de Sant Joan de Vilafranca a preus que oscil·laven entre els 50 i els 175 euros. Cada artista presentava una peça de gran format per optar a un dels premis Nadal. Les tres peces guanyadores passen ara a formar part del fons artístic de Caves Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: