Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cementiri de Vilafranca ha estat seleccionat com a finalista del II Concurs de Cementeris, organitzat per la Revista Adiós Cultural

A banda del de Vilafranca, han estat seleccionats els cementiris d’Avilés, Casabermeja, Cadis, Montornès de Segarra, Terrassa, San Justo, Montánchez i Robregordo.

El cementeri de Vilafranca participa en dues categories mes, la d’escultura i la de monument funerari. En la categoria d’escultura esta al costat dels de Granada, Cadis, Saragossa, València, Ciriego, Reus, San Justo i Bilbao. En aquest apartat el cementiri de Vilafranca presenta l’àngel de la mort del panteó de Josep Balaguer, de finals del segle XIX i autor desconegut, situat a l’encreuament de camins del primer recinte.

Els finalistes en l’apartat de monument arquitectònic funerari son: Granada, Cadis, Saragossa, Valencia, Ciriego, Reus, San Froilán, San Justo i Bilbao. En aquest categoria el cementiri vilafranquí presenta el panteó Ramon Marimón, un monument modernista del 1913, de l’arquitecte Josep Domenech, situat al segon recinte.

El concurs continua a partir d’ara amb la fase de votació popular en la que resultaran escollits els guanyador en cadascuna de les categories de Cementiri, Monument arquitectònic funerari, Escultura i Història documentada.

També es podran visualitzar les candidatures a la Millor iniciativa medioambiental, tot i que no es podrà votar ja que la decisió d’aquesta categoria serà tècnica. Els vots poder fer-se a la web de la Revista Adiós Cultura (www.revistaadios.es), fent la inscripció a la part superior de la pàgina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: