Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tretze persones en situació d’atur participen, a Vilafranca, en un curs de creació i gestió de microempresa per engegar el seu propi negoci

Creació i Gestió de Microempresa és un dels sis cursos subvencionats pel Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya que s’estan desenvolupant aquest curs 2014 – 2015 des del Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret de l’Ajuntament de Vilafranca.

Es tracta d’un curs de formació ocupacional amb certificat professional adreçat a persones en situació d’atur que tenen una idea de negoci. S’està fent a les instal·lacions del centre Àgora amb un total de 530 hores: va començar a mitjans de maig i acabarà a l’octubre. Els continguts són molt amplis, treballant conceptes com la iniciativa emprenedora, el màrqueting, la viabilitat del projecte, la comercialització del producte o la gestió de la comunicació.

Un dels professors del curs, Marcel Surià, explica que el més bàsic és que els alumnes perdin la por a fer realitat un projecte i tinguin la informació suficient per prendre les decisions correctes a cada moment.

Entre els alumnes hi ha perfils i idees de negoci molt diferents. El Kamal, per exemple, voldria muntar un forn pastisseria tradicional àrab a Vilafranca.

Per la seva part, la Najat està treballant sobre la idea d’una cafeteria a Barcelona que combinés les tradicions marroquina i catalana.

El Roger, que és tècnic superior en viticultura i enologia, vol establir-se com a professional extern que assessori els restaurants en les seves cartes de vins, a més d’oferir altres serveis.

Altres idees de negoci són una assessoria fiscal en línia que doni servei les 24 hores del dia, una empresa de cases prefabricades sostenibles o un restaurant de cuina marroquina al carrer Sant Pere de Vilafranca.

Comentaris

 1. Carlos Segura Moreno

  Gracias a este tipo de cursos realizados por el “Servei d’Ocupacio de Catalunya” (SOC) y coordinados desde la Promoción Económica del Ayuntamiento de Vilafranca del Penedés, personas en el paro y con una idea de negocio puede volver a reiniciar su vida laboral desde el Emprendimiento, con un conjunto de habilidades y competencias nuevas adquiridas, con muchas ganas de seguir aprendiendo y de poner en marcha un nuevo proyecto empresarial…

  Gracias también a los profesores y alumnos (compañeros del curso) por participar, trabajar en equipo, darnos apoyo y tantas cosas más… Ojalá que muchos proyectos se pongan en marcha, sean escalables y puedan ser ejemplo para nuevas “generaciones” de emprendedores… Gracias a tod@s..!!

  Saludos.

  Carlos Segura Moreno
  Proyecto: Casas Prefabricadas Ecológicas de Diseño (con ahorro energético y utilización de las TIC del Hogar).
  Email.:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: