Dimecres, 27 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cada cop més famílies aprofiten l’anada a ofici per gaudir dels balls i les peces

L’activitat del matí del dia de Sant Fèlix arrenca quan tot just clareja a la Basílica de Santa Maria. A l’interior de la cripta, les relíquies del patró de Vilafranca comencen a rebre visites ben d’hora en l’únic dia de l’any en què estan exposades. I, a les vuit, comença la missa a la mateixa cripta.

Mentre la Paquita i la resta de feligresos eren a l’interior de la basílica, la plaça Jaume I ha començat a omplir-se, sobretot de famílies amb ganes de veure els balls amb menys gent que durant la processó de la tarda. Però la veritat és que cada any hi ha més gent que decideix participar a l’anada a ofici aprofitant la proximitat de balls i peces. El Drac i els Diables han estat, com sempre, els primers a arribar seguits del ball d’en Serrallonga, l’Àliga, els Gegants, els Nans i els Capgrossos. Després ha seguit arribant la resta de balls i la Moixiganga, els Falcons i les colles castelleres. La ballada conjunta i els pilars han donat pas a l’entrada, l’ofici solemne i la ofrena, que ha anat a càrrec del Ball de Diables de Vilafranca en l’any del bicentenari. I, durant l’ofici, les famílies han aprofitat per fotografiar-se amb les peces. Els més petits han pogut acostar-se i tocar-les. Després d’ofici, l’activitat castellera ha pres tot el protagonisme per afrontar la diada de Sant Fèlix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: