Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El director de la Fundació Vicente Ferrer i la presidenta d’Òmnium Cultural han estat investits acadèmics dels Tastavins Penedès

Com a acte previ a la Fira del Vi i el Festival de Jazz que se celebraran el cap de setmana, ahir a la nit s’inaugurava el Vijazz amb un capítol d’investidura, el reconeixement als patrocinadors i un tast magistral que es van celebrar al Casal de Vilafranca amb la participació de 150 persones.

L’acte el presentava la periodista Rita Marzoa i va començar amb unes paraules del president dels Tastavins, Joan Tarrada, recordant que l’entitat que organitza el Vijazz enguany celebra el 50 aniversari.
Tot seguit es va investir de nombre 4 nous acadèmics, Jordi Parellada, Raimon Escofet, Albert Riba i Jaume Sentís. Desprès va ser el torn de la investidura de mèrit la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i finalment es va investir d’honor a Jordi Folgado, nebot de Vicenç Ferrer i director de la ONG que porta el seu nom.

Folgado, que al final de l’acte va participar en una tertúlia junt amb Muriel Casals, agraïa el reconeixement i assenyalava que participar en un acte com aquest és una oportunitat per fer arribar el seu missatge de lluita per l’eradicació de la pobresa profunda.

Per la seva part Muriel Casals es mostrava satisfeta pel reconeixement a Òmnium una entitat que treballa per la cultura i per el país.

El president de l’acadèmia Tastavins va lliurar també reconeixements als representants dels patrocinadors del Vijazz, i un premi al jove estudiant de l’escola Arsenal, Carles Bisbal, guanyador del concurs pel disseny de la samarreta.
Tot seguit es va procedir al tast magistral, que oferia provar 5 tapes creades pel xef Oriol Castro del restaurant Disfrutar.

Al seu costat, Oriol Llavina, xef i propietari d’El Cigró d’Or de Vilafranca, era l’encarregat d’elaborar el primer i el segon plat del sopar i les postres. Llavina se les va empescar per fer provar els dos avirams del Penedès, el gall i l’ànec.

L’àpat, com no podia ser de cap altra manera, anava maridat amb vins i caves del Penedès, seleccionats i comentats per el sommelier de l’Espai Penedès BCN, David Escofet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: