Divendres, 2 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca en comú aposta per augmentar les vies de participació ciutadana i fer-les més efectives

Vilafranca en comú aposta per augmentar les vies de participació ciutadana i fer-les més efectives

Des de la candidatura de confluència creuen que la participació “és un instrument imprescindible de la democràcia municipal” i consideren que els mecanismes que actualment la promouen des de l’ajuntament “són insuficients”. Per això, Vilafranca en comú vol traslladar la seva pròpia experiència de funcionament a l’Ajuntament i a la vila.

El primer pas ha de ser el desplegament del Reglament de Participació Ciutadana, que actualment només està anunciat en el Reglament Orgànic Municipal. En aquest sentit, Vilafranca en Comú també vol promoure el mecanisme perquè qualsevol particular o entitat pugui presentar propostes al Ple municipal, sense necessitat d’haver de recórrer a un partit que ho vehiculi. D’altra banda, la candidatura aposta per apoderar els òrgans consultius i de participació de l’ajuntament: “que allò que hi aporten els seus membres tingui aplicació o possibilitats de materialitzar-se”. Així mateix, es vol promoure la participació en la infància i l’adolescència.

Segons els integrants de la candidatura, la participació “va indestriablement lligada a una transparència radical”. Per això insisteixen en que per fomentar la participació cal facilitar al màxim l’accés a la informació pública. En aquest sentit, les audiències públiques i un esforç per agilitar i potenciar el web municipal són accions que consideren necessàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: