Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires de Maig, amb 54.000 visitants i un augment en les vendes, confirmen la reactivació econòmica

L’edició d’aquest 2015 de les Fires de Maig ha complert amb la majoria de les expectatives, i des de l’organització la sensació de satisfacció és generalitzada. La regidora de Comerç, Maria Dolors Rius, destacava que aquest any s’ha comptat amb una empresa especialitzada que ha portat a terme el comptatge, i l’afluència de públic ha estat de 54.000 persones entre el recinte firal, les atraccions firals i la Fira d’Artesans.

Això significa, destaca Rius, que hi ha un volum important de persones que poden ser públic potencial dels expositors; i que a més enguany s’ha constatat un augment de les persones que manifestaven tenir intenció de compra a les Fires, d’un 9% de l’any passat a un 23% aquest.

Cal dir també que un altre indicador com és el de les vendes en el sector de l’automoció, també ha crescut, amb un increment del 15% en la venda de vehicles. S’han venut 115 vehicles aquestes Fires de Maig.
Des de l’organització es valora també molt positivament la resposta a les activitats paral·leles que s’han organitzat. Tant les jornades professionals i de formació que s’han fet, com les activitats relacionades amb la Fira de la Cuina del Vi que vivia la seva primera edició. Més de 4.800 persones han passat per alguna de les activitats que es van fer dins del programa de fires.

Les fires de maig han tancat portes amb bones sensacions entre els expositors en general. El temps ha acompanyat durant els tres dies de fira, tot i que divendres, el vent va fer patir una mica. La baixada de visitants d’ahir a la tarda, en bona part per la coincidència amb la jornada de lliga, ha quedat compensada per una gran afluència de públic el dissabte a la tarda i al vespre. Les fires estrenaven aquest any un canvi d’horari, obrint i tancant més tard, però entre els expositors de comerç i automoció, aquesta novetat, molt adreçada a la gastronomia i als vins, no ha suposat una millora i preferirien l’horari tradicional.
La recuperació de la plaça del vi i el nou espai lúdic a l’entrada del pavelló de l’automoció també eren algunes de les novetats destacades. Així com la primera edició de la Fira de la Cuina del vi, que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana en una carpa instal·lada a l’esplanada de l’Auditori i que ha comptat amb la participació d’unes quatre-centes cinquanta persones.
Una de les cites importants per als expositors són els premis Enamora’ls, que han arribat a la tretzena edició per reconèixer els estands amb millor imatge i creativitat adaptades a la funció comercial de la fira.
En el sector d’automoció i maquinària agrícola, l’empresa guanyadora ha estat SBRacing i els finalistes, EMMS i Motor Albet. En el sector comerç, Lecegui Joiers s’han endut el premi i Estudi Aktual i Germinova han estat els finalistes. Finalment, en el sector serveis, el guanyador ha estat l’estand de Comerç Espirall mentre que els finalistes han estat Mútua Penedès i Viatges Ecuador. Les empreses guanyadores han rebut 300 euros cadascuna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: