Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup de Mestres del Penedès presenta Ser a l’escola, a Vilafranca

Publicat per editorial Pagès, Ser a l’escola. Una pedagogia per descobrir la interioritat és, sobretot, un assaig sobre l’espiritualitat a partir del qual s’articula una proposta pedagògica.

Els seus autors, Helena Esteve, Ruth Galve i Lluís Ylla, defensen que en un món sorollós, saturat d’estímul i en una societat de canvi constant i d’alta velocitat, cal que l’escola s’ocupi del creixement del món interior dels alumnes.

Un dels autors, Lluís Ylla, director adjunt de la fundació Jesuïtes Educació, explicava ahir a Vilafranca que la interioritat és un aspecte essencial de la tasca pedagògica.

Ser a l’escola no vol saturar i fa propostes com introduir espais i temps de silenci per començar o petits detalls que influeixen en el clima de l’escola i de l’aula.

El llibre va adreçat als mestres, però també als alumnes.

Ser a l’escola. Una pedagogia per descobrir la interioritat va rebre una menció honorífica en la convocatòria del 2011 del Premi d’Assaig Pedagògic Joan Profitós. La seva presentació a Vilafranca ha estat promoguda per el Grup de Mestres del Penedès i La Cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: