Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acaba la formació de viticultors del Consell Comarcal

El Consell Comarcal tanca la formació per a viticultors centrada en sistemes de producció integrada i ecològica amb una valoració positiva.

<br />
Han finalitzat les sessions que el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitzava sobre "Sistemes de producció integrada i ecològica". Les sessions, que anaven adreçades als sectors de la vinya, l’olivera i de la fruita dolça, han tractat de forma teòrica i pràctica quins són els protocols de certificació de qualitat agroalimentària, la producció integrada i la producció agrària ecològica, les diferències que hi ha amb les sistemes de producció convencional, i altres tipus de producció, com la biodinàmica. <br />Cada sessió ha comptat amb una participació de prop de trenta persones, fet que des del Consell Comarcal es valora molt positivament. La vicepresidenta de promoció econòmica i comarcal Lluïsa Llop destaca que la resposta és bona perquè els temes que es tracten són els que necessiten conèixer els pagesos.

La Unió Europea demana, cada cop més, que els productes agraris provinguin de la producció integrada, un sistema que certifica que els aliments s’han conreat amb mètodes respectuosos amb la salut humana i amb el medi ambient.

Per això, molts pagesos decideixen fer un gir a les seves explotacions i optar per la producció ecològica o anar més enllà i treballar l’agricultura biodinàmica. El Toni Carbó és viticultor i elaborador al Celler Mas Candí de Les Gunyoles. Fa poc que treballa algunes de les seves vinyes amb agricultura ecològica i té la intenció de fer el pas definitiu, però caldrà veure com pot diferenciar el seu producte perquè el canvi li surti rentable.

Carbó ha estat un dels assistents als tallers on, per exemple aquest dimecres, el pagès Vicenç Marqués explicava la seva experiència en el canvi d’agricultura convencional a ecològica.<br />Els tallers donen continuïtat a l’oferta formativa que el Consell Comarcal duu a terme en el marc del projecte "Productes de la Terra". Aquesta oferta formativa té com a objectiu dinamitzar i promocionar el sector vitivinícola i el sector de l’artesania agroalimentària. D’altra banda, aquest mes de desembre també s’organitzaran les segones jornades de legislació agrària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: