Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca comença la fase preventiva per onada de calor

Aquest dimarts al matí l’Ajuntament de Vilafranca ha convocat una roda de premsa per anunciar que des del 15 de juny fins al 15 de setembre tindrà lloc la fase preventiva per onada de calor.

S’està habilitant refugis climàtics i instal·lant tendals a les àrees de joc infantil.

Durant aquest període, l’Ajuntament posarà a disposició equipaments municipals com a refugis climàtics, així com diversos espais exteriors que disposen d’àmplies zones d’ombra, són accessibles i s’hi poden trobar àrees de descans i aigua.

A més, s’estan instal·lant tendals per ombrejar espais de jocs infantils amb l’objectiu de protegir de la calor als infants. Aquests tendals es col·locaran a la plaça del Penedès, al parc del Tívoli, al parc de Sant Julià, a la plaça dels Drets Humans, a la plaça del Bisbe Torras i Bages i a la plaça de l’Espirall. Ja se n’han instal·lat al Parc de les Sitges.

Per preparar la ciutat a mitjà i llarg termini amb les exigències del canvi climàtic i contrarestar l’absorció de calor dels paviments asfàltics, l’Ajuntament s’ha posat en marxa urbanitzant la rambla de la Girada, el carrer Tossa de Mar, o el carrer del Comerç, entre d’altres. En aquests espais exteriors, s’hi ha augmentat la vegetació i s’hi han incorporat sistemes per a la recollida i retenció de l’aigua de la pluja.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: