Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les farmàcies vilafranquines poden tenir problemes econòmics si el Servei Català de la Salut demora més el pagament dels medicaments

La política de retallades i reducció de la despesa pública que està aplicant el govern de la Generalitat als seus diferents serveis i departaments ha afectat també les farmàcies catalanes.

En el cas de Vilafranca, com passa a la majoria del país, la voluntat del Servei Català de la Salut d’ajornar encara més el pagament dels medicaments fa que les farmàcies es vagin trobant en situacions econòmiques complicades.<br />Com explica el subdelegat de les farmàcies de Vilafranca, Romà Bosch, gran part de la seva facturació depèn d’aquests pagament del Servei Català de la Salut. En aquests moments, diu Bosch, hi ha medicament que es paguen a 65 dies, però la proposta ara és allargar-ho fins els 105 dies. Per Bosch es tracta d’una manera encoberta de què aquests diners no s’acabin cobrant mai. Tot i que hi ha farmàcies a Vilafranca que estan passant moments complicats, de moment no es plantegen tancar portes.
Bosch apunta que les farmàcies poden començar a tenir problemes de cara al proper mes per pagar els seus proveïdors. La qüestió s’agreuja encara més quan es vol demanar algun tipus de carta de crèdit a les entitats financeres, que no hi estan gaire disposades argumentant també que al cap i a la fi el Servei Català de la Salut té problemes per fer els seus pagaments.

D’altra banda, pel que fa a l’obertura en horari nocturn, Romà Bosch explica que a Vilafranca no es pot plantejar la qüestió de no tenir farmàcies de guàrdia. El motiu és que, tot i que el CAP de la capital de comarca tanqui a les nits, és obert el servei d’urgències de l’Hospital Comarcal amb la qual cosa hi ha l’obligació que les farmàcies obrin en horari nocturn per atendre qualsevol demanda urgent. Tot i això, remarca Bosch que es tracta d’un servei totalment deficitària ja que es venen molt pocs medicaments en horari nocturn.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: