Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ràfols Casamada i Palau i Fabre a la Sala dels Trinitaris

L’exposició "Ràfols Casamada. El Traç i la Paraula" és una selecció de l’obra plàstica d’Albert Ràfols Casamada, al costat de 12 poemes del xinès Lao-Tse traduïts al català per el poeta, dramaturg, contista i assagista Palau i Fabre. <br />

Als anys 60, Ràfols Casamada va crear unes litografies per il·lustrar aquests 12 poemes i aquesta col·laboració entre els dos artistes és el punt de partida de l’exposició. <br />En la inauguració de l’exposició, el director de la Fundació Palau, Josep Sampera, ens parlava d’aquesta relació.

A la Sala dels Trinitaris podreu veure poemes, obres sobre paper o cartró, pastels, grafits i collages, de mitjans dels anys 60 fins a inicis del 2000, que restaven fins fa poc a l’estudi de l’artista, algunes d’elles inèdites o de la seva pròpia col·lecció. Traç i paraula en una mateixa mostra, com destaca Sampera.

Ràfols Casamada va ser dels primers pintors catalans que, des de postulats contemporanis, va intentar recuperar la complicitat entre pintors i poetes.

I per la seva banda, Josep Palau i Fabre, una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps, ha destacat per connectar la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle XX.

L’exposició "Ràfols Casamada. El Traç i la Paraula" es pot visitar fins al 30 d’octubre, a la Sala dels Trinitaris.

Com a complement, el Servei de Cultura ha organitzat pel dissabte 8 d’octubre, a les 7 de la tarda, una visita comentada a l’exposició i un recital poètic de l’obra de Ràfols Casamada que anirà a càrrec de l’actriu Gemma Reguant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: