Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Poesia fronterera recollida per Santi Borrell

Santi Borrell presenta "Poesia a la frontera", on es recull l’obra de poetes parlant sobre aquest tema des de les seves diferents vessants

La presentació d’aquesta antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana ha anat a cura del pendesenc Santi Borrell. Es recullen treballs de més de 90 poetes, i com comenta Borrell és fruit del neguit d’un llibreter de la Matarranya a Terol, i la voluntat de parlar de les fronteres des d’un punt de vista tant divers com els dels diferents poetes que hi participen.

Borrell destacava en la presentació que es va fer divendres al vespre al Casino de Vilafranca el fet que s’ha donat total llibertat als poetes participants per abordar el tema de la frontera des de la seva particular perspectiva. Cada poema és diferent, i cada poeta ha tracta la qüestió com ha volgut.

Per Borrell és important també destacar que el llibre hi ha poemes escrits en llengua aragonesa, una llengua pràcticament desapareguda i molt poc reconeguda a nivell de gran públic.

En la presentació d’aquesta obra es va comptar amb la participació de responsables de l’edició i de públic amant de la poesia, un gènere que poc a poc va tenint més presència a Vilafranca, i que per els promotors de la iniciativa s’hauria de potenciar encara més. Borrell per exemple apuntava també que cal que la poesia s’impliqui més a la societat, i que els poetes siguin capaços de fer obres sobre política, crítica social i altres, a banda de poemes sobre sentiments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: