Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ADIF ha presentat dues propostes per construir noves pantalles acústiques

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va mantenir una reunió ahir a Madrid amb responsables d’ADIF en la qual va rebre dues propostes per minimitzar l’impacte acústic que genera el pas del TGV.

<br />La primera pantalla acústica, de menor impacte visual i urbanístic, s’instal·laria a la zona intermèdia de les línies d’alta velocitat i ample convencional. La segona, de més impacte, permetria reduir els sorolls generats per les circulacions de les dues línies i se situaria entre la plataforma ferroviària i la via pública.<br />D’altra banda, ADIF insta el consistori a recepcionar definitivament el pas inferior de l’avinguda del Vendrell i a fer els treballs d’urbanització que permetin els ciutadans "gaudir d’aquestes actuacions".<br />Al seu torn, ADIF es compromet a reparar els danys detectats a la passera de vianants del carrer Barba i Roca i demana a l’ajuntament que doni ús públic al pas superior dels Cirerers.
L’ens ferroviari també es compromet a analitzar les esquerdes de 46 vivendes, així que acabin els treballs de reparació a 76 unitats, entre vivendes, zones comunes, façanes i locals. Segons afirmen, s’han dut a terme inspeccions per atendre aquestes reclamacions de la mateixa manera que les anteriors, tot i que els informes encarregats per ADIF i per l’ajuntament indiquen que el nivell de vibració que provoquen els trens no suposa cap problema estructural, ni són motiu de fissures. En aquest sentit, el comunicat d’ADIF afirma que estan pendents dels informes elaborats a partir de les revisions efectuades i que redactaran tècnics de l’empresa Intemac i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: