Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada de vaga majoritàriament tranquil·la a l’Alt Penedès

Els sindicats consideren que el seguiment de la vaga a l’Alt Penedès ha estat massiu. Des de la patronal ADEG consideren que moltes empreses han estat obligades a tancar, i que forces han mantingut la seva activitat

<p />

Al llarg de la tarda s’han anat donat xifres, tot i que no definitives del seguiment de la jornada de vaga general d’avui. A nivell dels sindicats, la valoració és del tot positiva, considerant que la immensa majoria de treballadors de la comarca han secundat la convocatòria, i remarcant que els qui no ho han fet ha estat per les pressions que han rebut per part de les empreses.<br />Segons dades que ha facilitat aquesta tarda CCOO, consideraven que l’activitat estava pràcticament aturada al territori. En les empreses en què alguns treballadors han decidit treballar, els sindicats consideren que el seu nombre ha estat molt reduït i per tant no han permès l’activitat normal de les empreses.<br />Aquestes afirmacions contrasten però, amb les que es fan des de l’ADEG, l’Associació d’Empresaris del Garraf i Alt Penedès. El seu secretari general, Isidre Also, ha explicat a la nostra redacció que a través del telèfon que han posat al llarg de la jornada a servei de les empreses per recollir incidències han constatat que el seguiment no ha estat tant massiu com diuen els sindicats. Also comentava que ha estat en general una jornada tranquil·la, tot i els incidents puntuals que s’han produït en algunes empreses i establiments, que fins i tot en algun cas s’han vist obligats a tancar per les accions dels piquets. Una situació que s’ha donat sobre tot en els polígons al voltant de Vilafranca.

Des de l’ADEG apuntaven també què, tot i que al matí la incidència pot haver estat una mica més elevada, després algunes empreses i establiments han reobert amb normalitat passades les mobilitzacions i les accions dels piquets; per la qual cosa la incidència global de la vaga no ha estat tant gran com apunten els sindicats.<br />Així mateix des de l’ADEG han confirmat també que força empreses han pactat amb els seus treballadors tancar avui, per tranquil·litat, canvi de recuperar aquestes hores en un altre moment. Un fet que s’ha donat més en les empreses més petites i de caire familiar, que no pas en les grans empreses de la comarca.<br />D’altra banda, segons han informat des l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, els serveis mínim pactats amb el comitè de vaga s’han aplicat amb normalitat. La convocatòria ha estat seguida per un 15% de la plantilla, i ha suposat la desprogramació d’un 15% de l’activitat ambulatòria. També ha calgut suspendre una intervenció quirúrgica no urgent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: