Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní aprova sol·licitar prop d’1,3 milions d’euros al fons FEOSL 2010 per a inversió i despesa de naturalesa social

Amb el vot a favor de tots els grups municipals, a excepció d’ERC que es va abstenir, el plenari de l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar la setmana passada sol·licitar més d’1 milió d’euros al Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per a quatre obres urbanístiques, a la vegada que també va aprovar sol·licitar 206.000 € al mateix fons per a despeses de naturalesa social.

Les obres per a les quals es demana subvenció al FEOSL són: el Centre d’Interpretació del Cava (477.000 €), l’ampliació de l’escola bressol La Fil·loxereta (229.000 €), la reforma de la planta baixa de la Casa dels Avis (137.000 €) i la integració i recuperació paisatgística de la part nova del cementiri (86.000 €). Pel que fa a les despeses de naturalesa social, es va aprovar sol·licitar 206.000 € per a les despeses de manteniment dels dos centres públics d’educació infantil i primària de la vila, Jacint Verdaguer i la Pau, que acullen a les seves aules un total de 863 escolars. En conjunt, l’Ajuntament de Sant Sadurní sol·licita al FEOSL un total d’1.286.449 €.<br />L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Amat, va explicar que s’havia d’aprofitar aquesta nova oportunitat que ofereix l’Estat d’acollir-se a uns fons que tenen la doble virtut de poder ajudar a persones que estan a l’atur i, a la vegada, fan possible endegar projectes importants per a la vila que seria difícil abordar d’altra manera. El soci de govern de CiU, el regidor d’AMI, Isidor Rando, es va mostrar especialment satisfet de poder afrontar l’ampliació de La Fil·loxereta.
També van donar el seu vot favorable els regidors del PSC i la regidora del PP, Dolors Montserrat. Per part dels socialistes, el seu portaveu, Salvador Domènech, va posar l’accent en el fet que el govern de l’Estat, per segon any consecutiu, faci una aportació extraordinària als municipis que, en el cas de Sant Sadurní, permet salvar en bona mesura les inversions de l’Ajuntament pel 2010. <br />En canvi, el portaveu d’ERC, Albert Prat, respecte a les quatre obres proposades per l’equip de govern, va lamentar que es tornin a dedicar 477.000 € a la Fassina sense haver posat sobre la taula un pla de viabilitat del projecte del Centre d’Interpretació del Cava.<br />En relació als fons FEOSL destinats a despesa corrent les posicions dels grups municipals van ser molt similars, i només ERC es va tornar a abstenir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: