Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres institucions firmen un conveni per editar un llibre sobre la postguerra a Sant Sadurní d’Anoia

El llibre "La postguerra en un municipi de l’Alt Penedès. Sant Sadurní d’Anoia (1939-1952)" es podrà presentar el proper 23 de novembre gràcies al conveni de col·laboració firmat aquest dimarts entre l’Ajuntament de Sant Sadurní, l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) i l’empresa Rius & Rius SL, que han assumit de manera conjunta el finançament de la seva edició.

Aquest llibre, escrit els historiadors sadurninencs Lluís Eroles i Salvador Llorac, presenta una recopilació de la vida d’una població que maldava per sobreviure enmig d’una gran precarietat de mitjans. <br />En l’acte de signatura del conveni, l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, va agrair la tasca dels autors per haver decidit aprofundir en una etapa de la història de la vila força desconeguda. Amat també va mostrar la seva satisfacció pel suport que han donat al llibre tant l’IEP com Rius & Rius. <br />Per la seva banda, el president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, també va agrair la col·laboració de l’Ajuntament i de Rius & Rius perquè aquest suport ha permès editar el llibre escrit per dos socis de l’IEP. "Es tracta d’un treball molt rigorós que estic convençut que interessarà més enllà de Sant Sadurní perquè estudia un període de la història sobre el que hi ha molt poques coses escrites i que, en conseqüència, serà molt ben acollit a les biblioteques universitàries", va manifestar Arnabat.
Finalment, el director gerent de Rius & Rius SL, Miquel Rius, es va alegrar de poder sumar sinèrgies amb l’Ajuntament i l’IEP. També va dir que el gran valor del llibre que editaran és que permetrà recollir unes vivències que corrien el risc de perdre’s i que poden resultar d’interès per a les generacions futures.<br />La presentació de "La postguerra en un municipi de l’Alt Penedès. Sant Sadurní d’Anoia (1939-1952)" tindrà lloc el dilluns 23 de novembre, a les 8 del vespre, al Casal d’Entitats. Lluís Eroles i Salvador Llorac van començar el treball de recerca documental el 2007, gràcies a una ajuda concedida pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat. Posteriorment, han anar introduint noves dades com a resultat d’un recerca continuada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: