Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els regidors Josep Maria Figueras i Otger Amatller deixen l’Ajuntament de Vilafranca després de 6 anys

Aquest mes de maig fa dos anys de les darreres eleccions municipals, i en fa sis de les eleccions del 2003.

En les eleccions de fa sis anys hi va haver la incorporació a la política d’un nou grup municipal de CiU, que suposava una renovació al 100%, encapçalat i escollit per Pere Regull. També va ser la primera vegada que la CUP obtenia un regidor a l’ajuntament de Vilafranca. La incorporació d’un nou estil de CiU en aquell moment i l’entrada de la CUP, han estat determinats, sis anys més tard, en el recent canvi polític que s’ha produït a Vilafranca.<br />Ahir, dos dels regidors que es van incorporar a la política Vilafranquina fa sis anys van renunciar al càrrec.
El convergent Josep Maria Figueras va destacar l’aprenentatge personal que li ha comportat el seu pas per la política local. Va assenyalar que el grup de CiU està unit i preparat per governar i va explicar que motius personals i professionals li fan impossible la dedicació al càrrec, més i quan ara es troba en el govern.

L’altre regidor que s’acomiada és l’Otger Amatller de la CUP. La seva recent paternitat, dimecres va néixer la seva segona filla Mariona, l’ha portat a prendre la decisió. Va dir que ho feia molt content per tota la tasca desenvolupada pel seu grup, recordant per exemple el treball en temes de participació ciutadana.

La resta del ple d’aquest dijous va ser força de tràmit. Es van escollir els nous presidents de les empreses i organismes municipals. També es va donar compte del decret d’alcaldia amb la distribució del cartipàs i les retribucions.

El portaveu del PSC, Fracisco Romero, va demanar coherència a Convergència. Va recordar que fa dos anys CiU no va aprovar les retribucions ni l’organització de les àrees del PSC i ara ha aplicat les mateixes.

El portaveu del govern, Aureli Ruiz, va explicar que no s’ha fet un canvi brusc de l’organització de l’ajuntament per facilitar la transició , però que es pot produir més endavant. En relació a les retribucions va recordar que s’ha reduït el cost que tindrà l’equip de govern.

Per part d’ICV, Bernat Villarroya, va dir que cada govern ha de poder decidir com s’organitza, i que el que s’ha de reclamar és que aquesta organització doni bons resultats en el futur.

També per part d’ERC es va mantenir la posició d’ara fa dos anys, és a dir reconèixer la necessitat de retribució dels qui es dediquen a la política.

El ple es va convocar en caràcter extraordinari. Provablement se n’haurà de convocar un altre en els propers dies per la incorporació com a nous regidors de Raimon Gusi, per CiU i Llorenç Casanovas de la CUP.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: