Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

FADES promou una campanya per recollir aliments per la població cubana de Baracoa, afectada aquest any per diversos desastres naturals

Aquesta ONG vilafranquina, Foment i Ajuda al Desenvolupament Econòmic i Social (FADES), treballa des de fa uns 2 anys en projectes de cooperació per el desenvolupament econòmic i social a la zona de Baracoa, a la illa de Cuba.

Ara, després que en els darrers mesos la zona de Baracoa hagi estat afectada per diversos desastres naturals, el darrer el pas de l’huracà IKE, han posat en marxa una campanya per tal de recollir aliments per ajudar a la població. El president de FADES, Jordi Illa, explicava que la intenció és fer arribar en vaixell un contenidor amb 20 tones d’aliments a la illa. S’havien plantejat comprar-los a llatino amèrica, però els sortia més car. La campanya te per lema 1+1 i demana un lot d’aliments més 1 € per ajudar a cobrir les despeses d’enviament.

Les persones que vulguin col·laborar amb la campanya poden aportar el seu lot, arròs, llenties, cigrons i mongetes; més un euro, a la seu de FADES, al carrer Montblanc 28, baixos, de Vilafranca. La recollida es tancarà el dia 20.<br />A l’acte de presentació de la campanya, que es va fer a l’Escorxador de Vilafranca, hi era present també la responsable de cooperació internacional del municipi de Baracoa, Marianela Noa. Ella recordava que la zona havia estat afectada des del març per diversos desastres naturals.

El darrer, com dèiem, va ser el 6 de setembre el pas de l’huracà Ike. Va deixar rera seu una situació dramàtica, amb unes estimacions provisionals que parlen de més de 1.100 habitatges afectats, dels quals, 861 han quedat totalment derruïts, més de 4.000 persones desplaçades i l’afectació de 50 equipaments bàsics que inclouen escoles, forns de pa i centres mèdics així com malmetent línies elèctriques i de comunicacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: