Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Festival de música a les vinyes presenta un format nou a base de duets de jazz i tango

L’alcalde de Subirats i el nou equip organitzador han presentat la sisena edició del festival, que se celebrarà els dissabtes 12, 19 i 26 de juliol a Torre-Ramona.

En paraules de Pere Guilera, després de fer balanç, han optat per  buscar un model assumible per un municipi petit. Així, el nou format passa per programar duets poc habituals amb músics de primera divisió, que d’aquí a pocs dies iniciaran gira europea.

<br />Aquest dissabte, comencen el pianista Manel Camp i el saxofonista Llibert Fortuny que combinaran el repertori jazzístic amb les partitures clàssiques, des de l’arranjament més estricte. El 19 de juliol li tocarà el torn al pianista Albert Bover i al vibrafonista Geni Barry, que improvisaran amb el gènere clàssic com a pretext del discurs jazzístic més ortodox. I per acabar, Marcelo Mercadante i el guitarrista Gustavo Battaglia oferiran un duet de tango, recorrent les melodies populars, pròpies o del gran renovador del tango, Astor Piazzola.

Una altre novetat són les converses, de 15 minuts de durada, que obriran cada concert. Com a acte escènic previ a la música, el pintor Fèlix Plantalech, l’elaborador Eudald Massana i l’enòleg Lluís Ràfols conversaran respectivament amb un articulista, un biòleg i un periodista sobre el seu ofici i  la seva relació amb el món de la vinya.<br />Això, afegit a l’entorn que ofereix Torre-Ramona i al tast final de productes vinícoles del municipi marquen la diferència, segons el director Josep Massana.

Els concerts, que començaran a les 10 de la nit, tenen un cost de 8 euros i també hi ha la possibilitat d’adquirir un abonament per als tres concerts per 20 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: