Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora de Colles Castelleres rebrà el Premi Nacional de Cultura Popular

El<a href="http://www10.gencat.net/sac/AppJava/organisme_fitxa.jsp?codi=2221">Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació</a>ha fet públic l’acord del jurat dels Premis Nacional de Cultura del 2007 sobre els guardonats d’enguany.

El jurat dels Premis ha acordat atorgar el guardó en la categoria de Cultura Popular a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Els motius passen per la seva continuada activitat i pel fet que han demostrat que els castells són una tradició genu&iuml;na que es pot modernitzar sense perdre la seva identitat. La Coordinadora de Colles castelleres de Catalunya va n&eacute;ixer l&rsquo;any 1989 amb l&rsquo;objectiu de vetllar pels interessos comuns de les colles, fomentar el món casteller i donar cobertura d&rsquo;asseguran&ccedil;a davant dels riscos inherents d&rsquo;aquesta activitat.

Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser institu&iuml;ts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre 1932 i 1938.

Es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats m&eacute;s rellevants en cadascun dels respectius &agrave;mbits culturals, desenvolupades durant l’any anterior.

L’acte de lliurament dels guardons tindr&agrave; lloc el pr&ograve;xim 24 de novembre, al Teatre Fortuny de Reus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: