Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP respon a les declaracions d’ERC dient que prenen les seves decisions de forma assambleària

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca han volgut respondre, a través d’un comunicat, a les declaracions efectuades per part de Josep Quelart, cap de llista d’Esquerra a Vilafranca. Quelart, segons la CUP, ha posat en dubte la seva cohesió interna, el compromís amb la Comissió 11 de Setembre i l’aposta de votar, el proper 16 de juny, el candidat de la CUP i no donar suport a cap altre partit.

<p align="left">Primer consideren que han pres una decisió de manera assemble&agrave;ria, transparent i participativa. M&eacute;s de 80 persones varen participar d’una assemblea consultiva on es va avalar majorit&agrave;riament el posicionament de la CUP respecte el ple d’investidura. Consideren, en el comunicat, que Quelart no &eacute;s la persona m&eacute;s adequada per parlar de la cohesió interna d’altres formacions polítiques, i menys encara, despr&eacute;s del desgavell intern que ha patit i pateix Esquerra de Vilafranca.

<p align="left">Tampoc entenen que Quelart posi en dubte el compromís firmat per la CUP amb la Comissió 11 de Setembre. La defensa de &quot;un creixement sostenible, l’equilibri del creixement amb els equipaments i serveis, la defensa del territori, la defensa de la llengua catalana, la millora dels canals de participació i la defensa sense pal&middot;liatius de la Vegueria del Pened&egrave;s&quot; ha estat la praxis de la CUP durant la legislatura 2003-2007, i ho seguir&agrave; sent en aquesta legislatura que ara encetem.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">En el comunicat es continua dient que els que encara han de demostrar aquest compromís són Esquerra de Vilafranca, que els darrers quatre anys ha estat oposant-se, des del Govern Municipal, a la majoria d’iniciatives dutes a terme per la CUP per tal de fer efectius tots aquests compromisos.

<p align="left">Apunten tamb&eacute; que si Esquerra t&eacute; el convenciment que el canvi a la Vila passa per investir com alcalde al candidat de Converg&egrave;ncia i Unió, els animen a que de manera desacomplexada optin per a votar en Pere Regull en el ple d’investidura del proper 16 de juny.

<p align="left">Per finalitzar, des de la CUP valoren que el canvi ja &eacute;s un fet des del passat 27 de maig. Els resultats electorals i la nova correlació de forces sorgida de les eleccions municipals així ho avalen.Animen a Esquerra a no perdre’s en debats est&egrave;rils i a treballar amb fermesa per aprofundir en aquest canvi que inevitablement ha de dur a una Vilafranca m&eacute;s justa, sostenible, participativa i nacionalment compromesa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: