Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd denuncia l’estat d’abandonament i degradació de La Serreta

La caminada veïnal i posterior neteja del bosc al voltant del barri de La Serreta que diumenge va dur a terme el col·lectiu ecologista i l’associació de veïns del Molí d’en Rovira, els ha permès constatar l’estat d’abandonament en què es troba aquest espai forestal que pertany als municipis d’Olèrdola i Vilafranca.

En una jornada d’unes tres hores van omplir una furgoneta amb bosses industrials de residus de tota mena, abandonats fa molt temps i recentment pels boscos d’aquest espai tant proper a Vilafranca. Així, van recollir centenars d’ampolles de vidre i de plàstic, de llaunes, restes de televisors i de lavabos, llaunes d’oli mineral i altres productes de l’automòbil. El volum de residus recollits, que dilluns van ser dipositar a la deixalleria, va superar en poques hores la capacitat de la furgoneta.

De tota manera, Bosc Verd denuncia que al bosc de La Serreta han quedat centenars de residus domèstics abandonats, alguns inflamables, i abocaments de runa oblidats, que romandran allà durant anys o es multiplicaran, tot degradant la qualitat ambiental i visual d’aquest espai natural, si propietaris i ajuntaments no hi fan res.

Per això, des de Bosc Verd demanen a l’Ajuntament de Vilafranca que d’una vegada per totes tiri endavant el Pla Especial de La Serreta, aprovat l’any 2.003, perquè millorin les condicions d’aquest barri i del seu espai forestal. També reclamen la part de responsabilitat que li pertoca a l’Ajuntament d’Olèrdola i als propietaris dels terrenys perquè tinguin cura i arrangin aquest espai natural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: