Diumenge, 8 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Primera reunió de la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic de l’Alt Penedès

Davant dels efectes del canvi climàtic, el projecte Life Clinomics vol posar sobre la taula les oportunitats i reptes de l’economia local i la societat per adaptar-se a noves realitats.

Life Clinomics, projecte fundat amb el suport de la Comissió Europea, proposa posar en marxa nous processos d’inversió d’entitats públiques, especialment municipis, així com d’empreses privades de determinats sectors representatius, per disminuir la seva vulnerabilitat, de manera que s’anticipin als impactes climàtics i augmentin la seva resiliència. El projecte se centra en tres zones com són el Delta de l’Ebre, el Montseny i el Penedès, amb ecosistemes representatius vinculats a tres sectors econòmics que depenen del medi natural: el pesquer, l’agroforestal i el turístic.

Aquest dijous a la tarda va tenir lloc al Consell Comarcal la primera sessió de la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic de l’Alt Penedès, amb la presentació de l’estudi i diagnosi de la realitat social institucional del territori del Penedès i la diagnosi de la vulnerabilitat climàtica de l’Alt Penedès.

El cap de l’Oficina de Canvi Climàtic de la Diputació de Barcelona Ramon Rabella explica que la situació de partida del Penedès no és especialment dolenta.

Les accions del Clinomics se centraran en aconseguir incrementar, amb la implicació dels agents del territori, la resiliència del territori a través de la intervenció en els sectors econòmics seleccionats.

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
20:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques
21:00
Músics de Vilafranca
Antoni Insensé Bertran (1859 - 1910)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: