Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Primera reunió de la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic de l’Alt Penedès

Davant dels efectes del canvi climàtic, el projecte Life Clinomics vol posar sobre la taula les oportunitats i reptes de l’economia local i la societat per adaptar-se a noves realitats.

Life Clinomics, projecte fundat amb el suport de la Comissió Europea, proposa posar en marxa nous processos d’inversió d’entitats públiques, especialment municipis, així com d’empreses privades de determinats sectors representatius, per disminuir la seva vulnerabilitat, de manera que s’anticipin als impactes climàtics i augmentin la seva resiliència. El projecte se centra en tres zones com són el Delta de l’Ebre, el Montseny i el Penedès, amb ecosistemes representatius vinculats a tres sectors econòmics que depenen del medi natural: el pesquer, l’agroforestal i el turístic.

Aquest dijous a la tarda va tenir lloc al Consell Comarcal la primera sessió de la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic de l’Alt Penedès, amb la presentació de l’estudi i diagnosi de la realitat social institucional del territori del Penedès i la diagnosi de la vulnerabilitat climàtica de l’Alt Penedès.

El cap de l’Oficina de Canvi Climàtic de la Diputació de Barcelona Ramon Rabella explica que la situació de partida del Penedès no és especialment dolenta.

Les accions del Clinomics se centraran en aconseguir incrementar, amb la implicació dels agents del territori, la resiliència del territori a través de la intervenció en els sectors econòmics seleccionats.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: