Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca acollirà la 19a trobada de cineclubs de Catalunya l’1 i 2 de juny

Vilafranca acollirà la 19a trobada de cineclubs de Catalunya l’1 i 2 de juny

La vilafranquina Teresa Sala serà nomenada sòcia d’honor de la Federació Catalana de Cineclubs.

El cap de setmana de l’1 i el 2 de juny Vilafranca acollirà la dinovena trobada de cineclubs dels països catalans, un esdeveniment anual que es celebra cada any en una ciutat diferent. És la segona vegada que Vilafranca acull aquesta trobada, ja que el 2009 va ser la ciutat amfitriona de la quarta trobada.

L’esdeveniment, coorganitzat entre la Federació Catalana de Cineclubs i Cineclub Vilafranca, és una cita imprescindible per al moviment cineclubista dels territoris de llengua catalana, que aplega ja a més de 60 entitats. Fins el moment, han confirmat assistència 28 cineclubs i més de 60 persones.
La trobada començarà amb un esmorzar de benvinguda al vestíbul del Kubrick Cinema on, a partir de les 11h, se celebrarà l’assemblea anual de la Federació Catalana de Cineclubs, que els cineclubs poden seguir tant de manera presencial com de manera online.

Seguidament, a Cal Figarot, es farà el dinar de germanor entre tots els assistents. En el transcurs d’aquest acte, la sòcia de Cineclub Vilafranca Teresa Sala serà nomenada sòcia d’honor de la Federació Catalana de Cineclubs. Sala va formar part de la junta del cineclub entre 2013 i 2019 i actualment és una de les voluntàries més actives amb les que compta l’entitat.

Després del dinar, a les 18h i a la Sala Zazie-Casal, es durà a terme una activitat formativa amb el professor Ramon López de Mántaras, que oferirà una conferència sobre creació artística i intel·ligència artificial.

I, per continuar debatent sobre ciència, intel·ligència artificial i cinema, a les 20h del vespre, al Kubrick Cinema, es projectarà ‘Matrix’, de Lilly i Lana Wachowski, que enguany celebra el seu 25è aniversari. La projecció serà oberta a tot el públic.

Les jornades acabaran el diumenge al matí amb una visita guiada a càrrec de l’historiador Daniel Sancho París pel centre històric de la ciutat, per a tots aquells cineclubistes que pernoctin a Vilafranca.

La trobada està organitzada pel Cineclub Vilafranca i per la Federació Catalana de Cineclubs, amb el suport del Departament de Cultura i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Comentaris

Fer un comentari:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: