Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Economia Social i Solidària va a l’alça però segueix faltant més emprenedoria col·lectiva

Dissabte es va celebrar el mercat de productes de l’economia social i solidària de la Vegueria, la Masovera, amb l’objectiu de demostrar que l’ESS pot cobrir tots els àmbits d’activitats i necessitats

Coincidint amb el mercat dels dissabtes, la plaça de l’Oli de Vilafranca acollia la primera edició de la Masovera, el mercat de productes de les entitats de l’economia social i solidària de la Vegueria Penedès. L’impulsor d’aquest mercat és l’Ateneu Cooperatiu Coopsetània. L’objectiu, tal i com explica el seu coordinador, Jordi Torrents, era el de demostrar que l’economia social i solidària pot cobrir tots els àmbits d’activitats i necessitats que tenim les persones.

Per la seva banda, el director general d’Economia Social i Cooperatives del departament de Treball de la Generalitat, Juli Silvestre, assegura que l’actual estat de salut de les cooperatives és bo i això posa de manifest que una altra forma d’economia és possible. Tot i el bon estat de salut del cooperativisme, Jordi Torrents creu que calen més persones que s’animin a emprendre col·lectivament.

El director general d’Economia Social i Cooperatives, Juli Silvestre, afegia que les administracions tenen un paper important per a fomentar aquest tipus d’economia. En el cas de la Generalitat, segons Silvestre, en els darrers sis anys s’ha multiplicat per 10 el suport a l’economia social i solidària.
Des de l’Ajuntament de Vilafranca, tal i com explica l’alcalde Francisco Romero, l’aposta per aquest tipus d’economia és total.

A la Masovera van participar desenes de projectes cooperatius, un d’ells és Somriu Penedès, una cooperativa d’acció social i sense ànim de lucre que ajuda a afavorir el benestar de les persones tant a nivell físic com emocional. La secretària de l’entitat, Lia Marrugat, valorava molt positivament l’experiència de ser presents a la Masovera.

La Masovera pretenia posar de manifest que els beneficis del cooperativisme reverteixen en les pròpies entitats i en la pròpia comunitat. Posant al centre les persones en comptes del lucre. L’Economia social i solidària, que representa el 8% del PIB català i el 5% dels llocs de treball actuals, es guia per un seguit de valors com la justícia social, l’equitat o el respecte al medi ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: