Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament recupera la Medalla de la Vila

La colla castellera Xicots de Vilafranca, el nedador Toni Ponce i, a títol pòstum, una vintena de regidors i regidores difunts, rebran la distinció.

El Ple Municipal va aprovar el dia 23 de juliol de 1996 la iniciativa d’atorgar les Medalles de la Vila per reconèixer persones i entitats per la seva aportació a la vila en l’àmbit social, polític, cultural, esportiu i econòmic.

Les Medalles de la Vila es van deixar d’atorgar l’any 2008 i ara es recuperen amb la voluntat d’agrair i posar en valor l’aportació important al desenvolupament i enriquiment social de Vilafranca que han fet determinades persones i entitats al llarg de la seva trajectòria personal.

L’Ajuntament ha acordat concedir la Medalla de la Vila a la Colla Xicots de Vilafranca, per la seva «activitat castellera ininterrompuda durant 42 anys, portant el nom de la vila arreu, i pels valors del feminisme, la igualtat i el compromís social que han guiat la seva trajectòria». També rebrà aquesta distinció l’esportista Toni Ponce Bertran, per la seva «trajectòria de lluita i superació com a nedador, format al Club Natació Vilafranca, que l’ha portat a assolir medalles en Jocs Paralímpics i Campionats Mundials i Europeus de natació».

El lliurament de les Medalles de la Vila es farà en un acte convocat expressament a tal efecte dins d’aquest any 2024, previsiblement al mes d’octubre. En el transcurs d’aquest acte també es retrà un reconeixement a títol pòstum als regidors i les regidores de l’etapa d’Ajuntaments democràtics finats.

L’atorgament de la Medalla de la Vila es farà amb caràcter bianual, com s’havia fet en el passat.
Al web municipal hi ha un apartat on es poden consultar totes les persones i entitats que han estat reconegudes amb aquesta distinció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: