El Vendrell, la capital del xató, acomiada la temporada de la Ruta del Xató
L’esdeveniment, que ha aplegat a xefs, empresaris del sector de la restauració i apassionats de la gastronomia, i mitjans de comunicació, ha estat el punt final d’una bona temporada.
Aquest dilluns el regidor de Fires de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, i la presidenta de la Ruta del Xató, Núria Carbó, han escenificat el final de la temporada 2023/24 amb un acte protocol·lari celebrat al Celler Avgvstvs Forvm.
Núria Carbó, en la seva tasca com a presidenta de la Ruta del Xató, ha lliurat el tradicional morter de marbre a Enric Roca, ambaixador de la temporada.
Roca ha compartint les seves experiències i moments viscuts durant la temporada al voltant d’aquest tresor gastronòmic que uneix el Penedès i el Garraf.
Carbó ha expressat el seu agraïment a tots els col·laboradors que han contribuït a l’èxit d’aquesta edició. També recorcava les activitats a Vilafranca.
I per part de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora de Turisme, Gemma Romeu, feia un balanç positiu de la emporada i s’emplaçava a una nova edició de la ruta.
Aquesta temporada ha estat testimoni de la diversitat de visitants que han gaudit del xató, contribuint a la difusió de la cultura local i al creixement econòmic de la regió. Cada comensal que ha degustat un plat de xató ha contribuït a enfortir els lligams entre el Penedès i els seus visitants.
Els gremis i els restaurants participants han estat una part indispensable de l’èxit de la Ruta.