Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

8 anys de la promoció d’ascens a Segona B del FC Vilafranca contra l’Atlético Malagueño

El 22 de maig del 2016 el FC Vilafranca rebia l’Atlético Malagueño a l’anada del playoff d’ascens a Segona B. Un partit que va aplegar 4500 espectadors al Municipal.

Entre els anys 2015 i 2017 el Vilafranca va viure un dels capítols daurats de la seva centenària història. L’equip, amb una generació irrepetible de jugadors va disputar dos playoffs d’ascens a Segona B de forma consecutiva. Ahir es complien vuit anys de la primera promoció, en què el degà penedesenc es va enfrontar Al Atlético Malagueño, filial del Màlaga.

Va ser a la temporada 2015/16, en què el FC Vilafranca, amb noms il·lustres com Triguero, Oribe, Boira, Guti, Illescas, Fonta o Eric Via, es va quedar a dos partits de pujar a l’antiga Segona B, actual Primera RFEF; o el que es el mateix: la tercera categoria del futbol espanyol.

Després d’acabar la Lliga en quarta posició, per darrere del Prat, del Gavà i de l’Europa, el degà penedesenc s’enfrontava al filial del Màlaga (que llavors militava a 1a Divisió), un equip que comptava amb futbolistes que han acabat jugant a Primera, com el porter Aaron Escandell, el defensa Fernando Calero, el migcampista Javi Ontiveros o el davanter Youssef En-Nesyri.

En el partit d’anada, disputat en un Municipal vilafranquí ple de gom a gom, amb 4.500 persones, els homes d’Ivan Moreno van fer un exercici de contenció davant un equip amb una gran qualitat individual i van endur-se un valuós 0-0 de cara al partit de tornada.

Aquell dia l’aleshores president del Vilafranca i ara directiu del FC Barcelona, Joan Soler, compartia llotja, entre d’altres, amb el xeic Abdullah ben Nasser Al Thani, l’aleshores president del Màlaga.

Una setmana després, en un escenari de luxe com La Rosaleda, l’Atlético Malagueño va truncar el somni vilafranquí derrotant-lo per 2-0 amb gols de Kuki Zalazar i En-Nesyri. El col·legiat castellanomanxec Cuesta García va tenir una actuació discutida en concedir el primer gol local, que venia precedit d’un clar fora de joc, i en anul·lar un gol totalment legal al Vilafranca, ja a les acaballes del partit, que hauria posat emoció a l’eliminatòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: