Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El conseller d’Acció Climàtica visita la Rovira Roja

El conseller d’Acció Climàtica visita la Rovira Roja

Els pagesos van aprofitar per demanar al Conseller que es negociï un preu d’indemnització per la collida perduda que s’equipari al preu de mercat si s’hagués pogut collir.

El Conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, visitava dijous la Rovira Roja, al municipi de Sant Martí, per conèixer de primera mà l’afectació de la pedregada i parlar directament amb pagesos afectats i valorar conjuntament la magnitud dels danys.

Els pagesos van aprofitar per demanar al Conseller que es negociï un preu d’indemnització per la collida perduda que s’equipari al preu de mercat si s’hagués pogut collir. També van demanar més celeritat en el peritatge, per poder intervenir en la vinya. Una altra petició, aquesta amb més perspectiva, va ser que la indemnització per renovar vinya passi dels tres anys actuals als cinc, ja que els primers anys de brots nous una vinya no rendeix prou. El conseller va prendre nota de les peticions per poder ser gestionades a través de les asseguradores, però també per poder aconseguir indemnitzacions extraordinàries dels fons europeus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: