Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Revolta Pagesa creu que les mesures proposades pel Consell Regulador afavoreixen poc al Penedès

Revolta Pagesa creu que les mesures proposades pel Consell Regulador afavoreixen poc al Penedès

La plataforma apunta que les produccions són baixes i que no es poden comparar amb les que es recullen en altres regions de la DO Cava

El Consell Regulador del Cava va aprovar fa uns dies tot un seguit de mesures per intentar pal·liar els efectes de la sequera sobre la producció. Una d’elles és la de permetre utilitzar parcialment raïm de vinyes que estan dins el territori de la DO però que no hi estan registrades per articular un fons de provisió que de cara al futur compensi la manca de vi derivada de la sequera. Precisament per explicar aquesta decisió la DO Cava va organitzar aquest dilluns al vespre al Fòrum Berger Balaguer una reunió privada tancada als mitjans que volia no només explicar bé el que s’ha acordat sinó també resoldre inquietuds.

Des de la plataforma Revolta Pagesa creuen que si no hi ha contraprestació al viticultor del Penedès, les mesures no son justes.Per la seva banda, des d’Unió de Pagesos es valorava abans de la reunió que era molt positiu que el Consell Regulador donés explicacions i intentés resoldre dubtes però el sindicat demana que els elaboradors no vulguin imposar les seves regles als viticultors, cosa que malauradament passa sovint.

Josep Esteve vol deixar clar que no és cert el rumor que corre que deixaran entrar vi de tota Espanya, sinó que el que es vol és permetre utilitzar parcialment raïm de vinyes que estan dins el territori de la DO però que no hi estan registrades.

Les mesures aprovades per ple van sortir publicades al BOE la setmana passada i ara estan pendents de l’aprovació del Ministeri, que té dos mesos per resoldre-les i mirar si hi ha o no al.legacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: